3 anledningar varför det Svenska ledarskapet gör succé världen över

leadership1

Svenska storföretag fortsätter att erövra världen och vi producerar fler världsledande start-ups än någonsin enligt senaste siffror 2016. Vad är hemligheten som gjort det svenska ledarskapet inom företagande så framgångsrikt?

 

Trots att Sverige är ett litet land med bara nio miljoner invånare är vi bland de länder i världen som har producerat flest internationella storföretag per capita. Ikea, H&M, Ericsson, Electrolux, Astra Zeneca och Volvo är bara några exempel. De senaste åren har den svenska startup-scenen också blivit glödhet. Företag som Spotify, Fingerprint, Klarna, Skype, Minecraft och King har stärkt bilden av Sverige som ett av världens mest innovativa länder.

Företag är inte mer än en grupp människor som arbetar tillsammans mot ett mål. Och vi ställer oss frågan varför lilla Sverige lyckas så bra inom det internationella näringslivet. Det Svenska ledarskapet är oftast det hetaste ämnet och anledningen menar många. Vad är egentligen svenskt ledarskap? Och varför tenderar det att lyckas så bra ute i världen?

1. Demokratiskt ledarskap

Det Svenska ledarskapet har inte stenhårda hierarkier, det finns ett demokratiskt lyssnande på folk, oavsett rang, det är en hög informalitet. Den modellen har alltid varit attraktiv, än mer i dag då vi lever i ett ständigt växande kunskapssamhället. Man vill bli lyssnad på och få respekt från kollegor. Om man kombinerar en tydlig vision med att lyssna på medarbetarna finns det en positiv spiral”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm.

2. Laget före jaget

”I USA handlar allt om individen, i Sverige gruppen. Man förminskas inte av att vara en del i en grupp, man förhöjs, ett plus ett blir tre. De framgångsrika ledarna ser individerna i gruppen. Då blir det en jäkla kraft”, säger åter Lars Strannehård.

Framgångsrikt ledarskap bygger på att chefen kan hantera individen och gruppen på samma gång. Det har den svenska chefen i blodet. Det handlar om kommunikation, att våga prata med varandra. Vi måste våga prata och ge feedback. Det är då man blir framgångsrik menar forskade inom ledarskap.

3. Glöm lagom är bäst

Svenska studier menar att det svenska ledarskapets attraktionskraft ligger i att det just inte är ”mesigt eller lagom”. Framgång skapas i en miljö där alla känner sig bekväma med att ställa frågor och ifrågasätta beslut.

”Det är inte bara gulligull och grupptänkande. Det är fanimej tuffare att våga ifrågasätta. I andra kulturer finns det inget ifrågasättande, man gör som chefen säger. Men hur ska bolaget utvecklas om man inte vågar ställa sig upp och ifrågasätta saker?”, säger Öjje Holt, tidigare vd på Spotify i Norden och med erfarenhet av internationellt ledarskap bland annat inom Apple och Microsoft.

swedish-management-is-decentralized-and-democratic-the-rationale-is-that-better-informed-employees-are-more-motivated-and-perform-better-the-drawback-is-that-decisions-can-be-delayedSammanfattningsvis

Var demokratiskt i ditt ledarskap, sätt laget före jaget och skapa ett starkt team. Ensam är inte stark gällande näringslivet. Och sist men inte minst – våga skapa en ifrågasättande kultur. Detta skapar en mentalitet om ständig förändring och förbättring som är ett måste för ledande organisationer världen över.

 

 

 

 

 

Källa originalartikel: https://chef.se/svenskt-ledarskap-i-toppklass-chefgalan)/

 

Är ditt företag i behov av konsulter med lång ledarskapserfarenhet? Eller behöver ni kanske rekrytera en ny chef?

Vi på AMGA har en lång erfarenhet av chefsrekryteringar och erbjuder även Managementkonsulter med expertis inom kundtjänst, bank/finans, försäkring samt försäljning. Gör som Ikano Bank, Nordea, Aon Sweden, Bisnode Sverige, Warner Bros, Whirlpool samt många fler och använd AMGA som din partner inom konsulttjänster, rekrytering och affärsutveckling.

Ring oss på 08-551 118 71 eller maila info@amga.se så berättar vi mer!