4 SÄTT ATT FÅ ETT MER PRODUKTIVT 2019

Det finns två typer av människor – de som är produktiva och de som, ja, inte kan få något gjort oavsett vad. Om du befinner dig i den senare gruppen är det dags att ändra om. Ett nytt år innebär nya möjligheter och vill du bli mer produktiv kanske du behöver lite hjälp.

Det finns många sätt att öka din produktivitet så att du kan få mer gjort. Normalt sett tar det veckor eller månader att göra ett beteende till en vana, men när du väl format det till en vana sker det automatiskt utan att du tänker på det. Ha det i åtanke när du utforskar olika sätt för att bli mer produktiv

Låt oss titta på de förändringar du kan göra för att se till att det nya året startar på ett bra sätt;

Schemalägg din tid

En av de första sakerna du kan göra för att öka din produktivitet är att organisera upp och schemalägga din tid. I huvudsak bör du bryta ner din dag i olika block. Det hjälper dig att få mer gjort och håller dig på rätt spår. Om du till exempel arbetar med en blogg kanske du vill planera din tid så här:

Svara på mail (1 timme)
Se till att allt på din webbplats fungerar (30 min)
Leta efter inspiration till innehåll (1:30 timmar)
Rast (30 min)
Skriv innehåll till din blogg (2:30 timmar)

Det kan tyckas märkligt att schemalägga din dag såhär, men det hjälper att strukturera upp dina arbetsuppgifter. Medan du arbetar med uppgifterna, se till att du håller dig fokuserad. Distraktioner kommer att komma upp, men koncentrera dig medan du arbetar inom ett tidsblock.

 

Använd en kalender

Att använda en detaljerad kalender är ett av de bästa sätten att bli mer produktiv. Du kan köpa en stor skrivbordskalender, använda en kalenderapp eller till och med använda standard kalenderappen på din smartphone. Fördelarna med att använda en kalenderapp framför en traditionell kalender är att kunna lägga till så mycket information som du behöver varje dag samt att du kan ställa alarm för viktiga datum och möten.

Inkludera så mycket detaljer i din kalender som möjligt. Definiera dina arbetstider och skriv in möten. Men ta med tidsbuffertar så att du inte överanstränger dig själv och markera speciella händelser med larm så att du inte missar dem. Viktigt att notera är att du aldrig ska förväxla din kalender med din att göra-lista.

 

Stäng av din ’arbetshjärna’

Det finns en uppfattning om att framgångsrika människor arbetar 24 timmar om dygnet, men detta är inte nödvändigtvis sant. Den verkliga anledningen till att människor är framgångsrika är att de kan skilja på tiden de arbetar och tiden de gör annat.

Du måste se till att du varje dag avsätter lite tid av dagen bara för dig. Om du inte har tid för dig själv kan det ha en seriös negativ påverkan på din fysiska och mentala hälsa. Du kommer att driva dig själv galen genom att ständigt tänka på alla saker som du inte gör, som du ska göra eller kanske inte gjorde rätt. Lär dig att stänga av din ’arbetshjärna’ och njut av din egen tid.

 

Se till att få mer sömn

En sak är säker och det är att var och en av oss har tagit sömn för givet. Vi alla tänker ’Jag kan leva med att bara sova tre timmar i natt’. Den enkla sanningen är att brist på sömn kan förstöra din produktivitet.

Det finns studier som visar att sömnbrist kostar företag flera miljoner kronor varje år. Flera sömnstudier visar att tillräckligt med sömn kan hjälpa dig att snabbare återhämta dig från distraktioner. När de oundvikliga distraktionerna dyker upp under dagen, kommer du att kunna skaka av dig dem och komma tillbaka till uppgiften mycket enklare om du är utvilad. Att sova regelbundet förbättrar också ditt minne, din koncentrationsförmåga och förhindrar känslor av utbrändhet.

 

Det är dags att få ut det mesta av 2019! Du är mästaren över ditt eget öde och kan förbättra din produktivitet. Du måste bara lära dig hur du hanterar din tid på ett bra sätt. Balansering av arbete, sömn och din personliga tid kan verka utmanande till en början, men det är nödvändigt för framgång. Följ dessa tips när du startar det nya året för att förbättra din produktivitet.