AMGA med i Norrbottens Affärer!

By
 In Nyheter

 

Barndomskompisarna Alexander och Martin är båda uppväxta i Gammelstad. Efter gymnasiet flyttade de för att studera och senare jobba på andra platser i landet. Alexander hamnade i Stockholm där han studerade internationell sälj och marknadsföring för att sedan rikta in sig på bank och finansvärlden, medan Martin satsade på bemannings- och rekryteringsbranschen i Luleå.

För fem år sedan flyttade även Martin till Stockholm och kort därpå bestämde sig de båda vännerna för att våga ta steget och satsa på eget.

– Vi pratade och beslöt oss för att säga upp oss från våra trygga anställningar för att i stället våga prova vår dröm – att starta ett eget företag. Den här drömmen har vi haft länge och den går emot vad både föräldrar och samhället i stort säger. Men vi chansade och det har gått bra, säger Alexander.

Båda var överens om att företaget skulle bygga på den norrländska affärskulturen.

– Vi har sett att övriga Sverige uppskattar den norrländska mentaliteten. Den är förtroendeingivande och tillitsfull. Det är något vi ska vara stolta över och ta tillvara på, säger Alexander.

Affärsidén är att erbjuda konsult-, ­affärsutvecklings- och rekryteringstjänster till företag inom bank, finans, försäkring samt kundservice och försäljning.

– Anledningen till att det blev det här spåret är såklart våra bakgrunder inom branscherna men också att vi såg ett behov på marknaden där företag behövde hjälp av ett bolag som redan hade kvalitetssäkrad personal att hyra ut. Så det satsade vi på, helt enkelt.

Och sedan starten för drygt fyra år sedan har företagit vuxit med 100 procent för varje år. I fjol hade man tjugo anställda, i dag är det totalt femtio.

– Det har varit en fantastisk tillväxt. 2017 omsatte vi 11,5 miljoner kronor, i år är målet 24 miljoner, säger Alexander och tillägger:

– Det känns jättehäftigt. Allt har gått väldigt snabbt. Det har varit – och är – en otroligt rolig resa.

Har ni planer på att öppna fler kontor?

– Ja, det har vi. En dröm som kanske inte är allt för långt borta är att etablera oss i Norrbotten. Vi har många kompisar och kontakter som frågat om vi inte ska komma till länet, så det tittar vi på.

Vad driver er?

– Att skapa nya tillvägagångssätt i branschen som gör så att både våra anställda och våra kunder utvecklas och blir bättre. Vi har fått bra gensvar från våra uppdragsgivare som är återkommande samtidigt som vi får förtroende från nya kunder. Våra duktiga medarbetare har lagt grunden till den fina starten vi haft och tillsammans siktar vi nu mot att bygga upp vårt bolag till ett 100 miljonersbolag inom tre år, det hoppas vi kan gå.