FÖRDELARNA MED ATT ANSTÄLLA REMOTE

Anställa RemoteFör inte allt för länge sen var att jobba hemifrån en eftertraktad förmån för många. Men tiden har förändrats och vi går nu in i en ny era av att kunna jobba ifrån valfri plats. Med den teknologiska utvecklingen är det enklare än någonsin för anställda att vara produktiva vart som helst, så länge de har tillgång till internetuppkoppling. Istället för att hyra ett kontor och anställa lokal personal, väljer fler och fler företag att anställa personal över hela världen och låter dem arbeta ifrån en plats som passar dem.

Som med alla stora förändringar finns det alltid några motståndare. Många förespråkar att en centraliserad arbetsplats är nödvändig för att kunna försäkra samarbete och maximal produktivitet. Trots motstånd så blir det allt vanligare att anställa personal på distans. Enligt Upwork’s Future Workforce rapport, spår 38 % av anställande chefer att deras personal kommer att övervägande arbeta remote under det nästa decenniet. World Economic Forum avser att arbete på distans är en av de största drivkrafterna för omvandling av affärsmodeller.

Omfattande nya idéer kan vara jobbiga, speciellt en så drastisk som att låta anställda jobba på distans varje dag. Nedan listas fördelarna med att anställa remote;

 

Minskade kontorskostnader

Det är inte bara på bostadsmarknaden priserna är höga, det gäller även kontorslokaler. Det finns egentligen inga fynd att göra på kontorslokaler i urbana områden. Så varför inte avstå kostnaderna för stora lokaler med all inredning som krävs för att din personal ska kunna arbeta där och istället utvecklas till ett remote företag. Dina anställda kommer också att gynnas eftersom att de inte behöver betala orimliga hyror för att bo i en storstad och de slipper även pendlingen till jobbet.

 

Tillgång till en oändlig talangpool

Att tillåta att anställda arbetar på distans innebär en hel värld av möjligheter för anställning, vilket ökar sannolikheten för att anställa den helt perfekta kandidaten. Istället för att endast rikta in sig på kandidater som bor i närheten av kontoret och uppfyller kraven för tjänsten, kan du hitta någon som delar ditt företags värderingar och kommer att prestera utöver förväntan. En geografisk distribuerad personalstyrka leder också till mångfald bland arbetstagarna. Många företag arbetar för mångfald, men beroende på vart företaget är lokaliserat kan det vara svårt. Att anställa från olika bakgrunder brukar resultera i riktigt bra och nytänkande idéer.

 

Ökad produktivitet

Nejsägarna till att anställa personal på distans hävdar att personal kommer att slappa till i bekvämligheten av sina hem. Undersökningar har dock visat att anställda som arbetar på distans 60–80 % i veckan är starkt överens om att de gör mer framsteg av att arbeta hemifrån än på arbetsplatsen. Om du tänker på det, så är ett typiskt kontor fullt av distraktioner. Det finns så mycket som kan störa på en arbetsplats att det kan vara svårt att fokusera på arbetsuppgiften.  Men när någon arbetar hemma kan de fokusera totalt på det som de behöver få gjort. Företag som även tillåter sina anställda att arbeta utefter sina egna scheman främjar också produktiviteten bland sina anställda. Vissa människor föredrar att arbeta tidigt på morgonen, medan andra presterar bättre under kvällstid. Att ha en möjlighet att ta en paus mitt på dagen gör att en anställd kan ladda upp, istället för att kämpa sig igenom en 9 till 17-arbetsdag.

 

Ökad medarbetarglädje och minskad personalomsättning

Det borde inte vara någon överraskning att människor älskar att arbeta på distans. Och glada anställda stannar länge på sin arbetsplats. Här är några av de förmåner anställning på distans erbjuder dina anställda;

 

 • Befinn dig vart du vill
  Tänk dig att kunna flytta vart som helst i världen och ha ett jobb redan när du kommer dit.
 • Mer tid att spendera med nära och kära
  Att arbeta på distans låter föräldrar spendera mer tid med sina barn och tillåter människor att flytta närmare sin familj och sina vänner.
 • Förbättrad livskvalitet
  Att kunna välja vart man bor är en bidragande faktor till ökad glädje. Stadslivet är stressigt för vissa och somliga föredrar att bo mitt i ingenstans, medan andra tycker om all aktivitet som ett stadsområde erbjuder.
 • Spara tid och pengar
  Pendling är inte bara dyrt, det tar också väldigt mycket tid och energi från de anställda innan de kommer till kontoret. Men när de anställda arbetar hemma kan de börja jobba så fort de vaknat.

 

 

Att tillåta sina anställda att arbeta på distans eliminerar inte bara många bördor med ett traditionellt yrke. Det visar också att organisationen i fråga värderar sina anställda och litar på att de gör ett bra jobb var de än befinner sig.