TVÅ KVALIFICERADE SLUTKANDIDATER – HUR VÄLJER DU?

Slutkandidater - hur man väljerDe flesta arbetsgivare skulle säga att överväga mellan två kvalificerade kandidater är ett bra problem att ha. Ändå är det fortfarande ett problem som kräver noggrann övervägning från din sida. Du behöver se till att du bestämmer dig för den person som mest sannolikt kommer att blomstra i sin roll. Så vad ska du göra för att kunna ta det bästa valet?

 

Överväg viktiga kompetenser

En av de mest kritiska faktorerna att överväga är viktiga kompetenser. Självklart har båda kandidaterna kompetenser och erfarenheter som matchar arbetsbeskrivningen. Men vem av kandidaterna har de färdigheterna som bäst matchar vad du letar efter? Konventionella håra färdigheter är mycket viktiga, men glöm inte bort mjuka färdigheter som motivation, beslutsamhet och konfliktlösning. Ofta är det dessa mjuka färdigheter som inte är så lätta att kvantifiera, men som visar vem idealkandidaten faktiskt är.

 

Utvärdera tidigare befordran

Ett annat sätt att mäta kandidaterna är att utvärdera deras tidigare befordran. Om du har två bra kandidater med jämförbara kompetenser, men en av dem har konsekvent utvecklats hos tidigare eller sin nuvarande arbetsgivare kan det vara den rätta kandidaten och kanske en framtida ledare för din organisation.

 

Bestäm vem som passar bäst in i kulturen

Företagskultur har ett viktigt fokus idag. Generellt sett är kandidater som passar in i företagskulturen mer troliga att bli framgångsrika inom företaget än någon som inte gör det. Om det är uppenbart att en viss kandidat delar samma filosofi, värderingar och vision som ditt företag, är det troligt att den personen kommer att passa in bra. Å andra sidan kan en kandidat med direkt motsatta åsikter skapa en friktion. Släng in några frågor om kultur för att kunna bestämma vilken kandidat som passar in bäst.

 

Kandidaternas entusiasm

Entusiasm är också viktigt. Om någon är riktigt entusiastisk över sitt jobb, kan det leda till en rad positiva fördelar som ökad produktivitet, starkare arbetsmoral och ett starkare engagemang för ditt företag. Om det är uppenbart att en kandidat är mycket mer entusiastisk än den andra, är den kandidaten förmodligen det bättre valet.

 

Ställ en utslagsfråga

Om inget annat hjälper dig att göra ditt val kan du alltid ställa en utslagsfråga. Att ställa exakt samma fråga och sedan överväga svaren, bör hjälpa dig att fatta ett beslut du blir nöjd över. Eller om bara en fråga inte känns tillräckligt kan du även ge kandidaterna ett case att lösa.

 

 

Oavsett vem du väljer kommer du att sluta upp med att anställa en bra medarbetare. Samtidigt vill du såklart göra allt för att göra ett bra val mellan de två kvalificerade kandidaterna. Att följa dessa tips bör hjälpa dig att kunna ta beslutet om vem som kommer att prestera bäst i ditt företag.